navigation

Gunnarsbyns Scoutkår

När? Onsdagar kl. 17.30-19.00

Vem? Ålder 8 år och uppåt.

Plats? Scoutstugan på gräsmattan vid församlingshemmet, Klockstapelvägen. Även om vi har en scoutstuga kommer vi att vara ute varje möte, så kläd er efter detta.

Avgift? Kom och prova på några gånger, fastnar du för denna aktivitet, kan du välja att bli medlem av scouterna. Terminsavgiften är 200 kronor. Gunnarsbyns Scoutkår är en medlemsförening under Scouterna i Sverige. Efter att ha registrerats kommer inbetalningskort från scouterna centralt.

Ledare: Vi blir en liten grupp av ledare som kommer att ansvara för verksamheten. Främst Svante Naess, 070-2887495 och Mogens Amstrup Jacobsen 070-2720099. Om du är sugen på att hjälpa till hör gärna av dig till en av oss.

Ingen anmälan - bara att komma.

Vad är scouting? Scouting är friluftsliv, att lära känna och värna naturen. Att lära genom att göra, att prova på, att göra misstag och prova igen (learning by doing). Scouting är att samarbeta i den lilla gruppen (patrullen), där alla behövs och alla är viktiga. Scouting är att vara schyssta kompisar. Och scouting är en idé-och fantasiram. Hos oss i Gunnarsbyn har patrullerna namn efter djur i naturen eller Djungelboken. Scouting är även att åka på läger och att lära sig att klara sig själv.

I Sverige finns det drygt 63000 scouter, några av dem finns här i Gunnarsbyn. Scouting började i England 1907. I Gunnarsbyn fanns en gammal scoutkår mellan 1939-72, det är dennas grund vi byggde vidare på när vi startade upp vår nuvarande scoutkår i Gunnarsbyn år 2004.

Vill du veta mera om scouterna överlag?
Kolla gärna här: vad är scouterna?

Läger i Grubban, Boden 2015